mijn plein, jouw plek


Werken in het onderwijs is fantastisch. Dat hoeven we jou niet uit te leggen. Welke functie je ook bekleedt, je draagt je steentje bij aan de toekomst van duizenden kinderen. Hun ontwikkeling, hun welbevinden, hun plezier. Het onderwijs laat je iedere dag weer zien waarom 
jij belangrijk bent!

Bij mijnplein kun je alle kanten op. We zijn een stichting met 18 scholen in Salland. Basisonderwijs en speciaal onderwijs in de kleinere  plattelandsgemeenten tussen Deventer en Zwolle. Zo’n 420 medewerkers zorgen dat ruim 3500 leerlingen iedere dag weer kwalitatief goed onderwijs krijgen. Onze medewerkers vertellen enthousiast over hun ervaringen.

Kom jij bij ons werken?

mijnplein heeft regelmatig nieuwe vacatures op allerlei vakgebieden. Heb jij hart voor het onderwijs? En wil jij niet alleen kinderen iets leren maar ook jezelf blijven ontwikkelen? Bekijk dan onze vacatures en zie wat we jou te bieden hebben. Of schrijf een open sollicitatie.


de juiste match

De 18 scholen van mijnplein hebben allemaal hun eigen identiteit. Hun eigen cultuur. Hun eigen sfeer. Ook het aantal leerlingen verschilt. Zo telt de nieuwe Korenbloem in Raalte bijna 400 leerlingen, de St. Jozefschool in nieuw Heeten nog geen 80. Het maakt dat je altijd een school vindt waar je je thuis voelt.

Of je nu pas je opleiding hebt afgerond en liever wat kleiner begint, of al een ervaren docent bent en graag meer levendigheid wilt. Er zijn enorm veel mogelijkheden! Samen vinden we de juiste match tussen jou en onze scholen.

speeddaten

Tijdens de speeddate-middagen kun je als medewerker van mijnplein je licht eens opsteken bij een andere school. Vind je het interessant? Ga dan voor een vervolggesprek om te kijken of de openstaande vacature iets voor je is. Zo komt er beweging in de organisatie en in jou!

de voordelen van mijnplein

 • volop mogelijkheden
 • ruimte voor persoonlijke groei
 • uitstekende begeleiding 

 •  

  gelijkwaardig, betrouwbaar en toegankelijk

  De scholen van mijnplein verschillen van elkaar. Ze hebben allemaal een onderscheidende factor. Neem de vrolijkheid van de St. Antonius in Mariënheem. De gemoedelijkheid op de St. Bernadette. Of de eigenzinnigheid van de brede school De Rietkraag. Allemaal anders. Wat ze met elkaar verbindt is de mijnplein-identiteit: gelijkwaardig, betrouwbaar en toegankelijk.

  gelijkwaardigheid

  staat voor de manier waarop we met leerlingen, ouders en collega’s omgaan. Respectvol, waarderend en met een luisterend oor. Zo maken we de afstand tussen mensen kleiner.

  betrouwbaar

  staat voor onze houding: doen wat je zegt en waarmaken wat je belooft. Maar ook ondersteunend, deskundig en integer naar alle partijen.

  toegankelijk

  past bij onze Sallandse no-nonsense instelling. Dat betekent ruimte om te zijn wie je bent. Maar ook minder regels, minder bureaucratie en benaderbaar zijn. Ook dat is mijnplein.


  de pleinen van mijnplein

  De kansen en mogelijkheden van mijnplein laten zich misschien nog wel het beste samenvatten als we ze daadwerkelijk zien als pleinen. Van ontmoeten en reflecteren tot bewegen en verbinden. Alles komt samen binnen de vier virtuele pleinen van mijnplein:

  1 samenwerkingsplein

  Op dit plein werken we en ontmoeten we elkaar. Hier laten we leerlingen dagelijks leren en lachen.

  2 ontwikkelplein

  Op dit plein kijken we verder dan ons eigen team. Waar zijn mijn kwaliteiten nodig? Waar kom ik het meeste tot mijn recht en kan ik groeien? Bewegen is vaak het pakken van kansen.

  3 bewegingsplein

  Hier kijken we een stapje verder. We reflecteren op onszelf en kijken naar elkaar. Het is de plek om na te denken over de verdere ontwikkeling van de kwaliteit van ons onderwijs. Er zijn volop nascholingsmogelijkheden binnen mijnplein.

  4 kader- en beleidsplein

  En dit plein geeft ons richting en geeft een stevig fundament om wat we willen ook te kunnen realiseren.

  beter onderwijs, leuker werk

  Werken bij mijnplein betekent werken aan de toekomst. Niet alleen aan die van leerlingen, maar ook je eigen toekomst. Bij mijnplein zijn we namelijk continu bezig met persoonlijke groei. Zo hebben we bijvoorbeeld expertkringen om elkaars talenten te benutten. Want, ga maar na: 22 scholen, 420 medewerkers. En iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten. We zouden wel gek zijn als we die niet met elkaar delen. Samen maken we steeds beter onderwijs. En je werk wordt er bovendien een stuk leuker van!

  overal kansen

  Met 22 scholen zijn de mogelijkheden natuurlijk enorm. Misschien kies je eerst bewust voor een bepaalde school. Maar wat als je na een paar jaar een stap kunt maken naar een school in de buurt? Of je wilt totaal iets anders doen. Een andere functie. Meer uren of juist minder. Bij mijnplein liggen overal kansen. En dat komt niet alleen door de hoeveelheid scholen. Mijnplein maakt ook actief werk van mobiliteit. Dat betekent dat jij alle ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen.

  onze scholen

  bekijk het overzicht van onze 18 scholen.