Leerlingen De Rietkraag en directeur GGD praten over gezondheid

Een gezonde samenleving begint bij gezonde kinderen. Het is belangrijk om hen te leren wat gezondheid is en hoe je gezond blijft. Gezondheid is namelijk veel meer dan niet ziek zijn. Je kunt er heel goed zelf aan werken. Daarover sprak groep 6 van basisschool De Rietkraag uit Raalte vandaag met Rianne van de Berg, directeur van GGD IJsselland en Miranda Reimink, jeugdverpleegkundige in Raalte. 

Voordat de kinderen met Rianne en Miranda in gesprek gingen, las Rianne een verhaal voor uit het boek Anders opzoek naar gezondheid. In december vorig jaar schonk GGD IJsselland dit boek aan alle basisscholen in de regio. Rianne van den Berg: “Als GGD vinden we het heel belangrijk dat kinderen al vroeg leren wat gezondheid is. Door dit boek cadeau te doen aan alle scholen willen we leerkrachten inspireren om ook op school het gesprek over gezondheid te voeren. Het was heel leuk om vandaag ook zelf met de kinderen te praten en te merken dat zij al een hele brede kijk op gezondheid hebben. ” 

Rudi Logtenberg, directeur De Rietkraag: “Er is op De Rietkraag veel aandacht voor bewegen en gezonde voeding, dus het boek sluit daar mooi bij aan. Als ‘Gezonde School’ vinden we het belangrijk om kinderen te stimuleren om voldoende te bewegen en gezond te eten. Dat doen we actief door bijvoorbeeld samen te spelen en bewegen op ons groene schoolplein en via schoolbeleid voor gezonde tussendoortjes. Ook in de groepen wordt structureel tijd besteed aan gezondheid.”